zaterdag 13 maart 2010

geduld....


Voor de ongeduldigen onder ons: Zodra mijn leesten binnen zijn kunt u aansluiten in de rij!:)

De naaimachine is intussen gevonden. Een Pfaff waar ik alle leersoorten mee kan stikken!:D
Inmiddels heb ik ook contact met een grote lederhandelaar, die erg enthousiast is en veel in het assortiment heeft. Hierdoor zijn wij vrijer in het ontwerp van de schoenen/laarzen. In het vervolg als ik ga zeggen "ben even leer kopen", kun je er wel een dag voor uit trekken.

Ideeën en ontwerpen zijn natuurlijk al wel welkom, deze kan ik enigszins al uitwerken.
Ik ben bezig met een paar schoenen en laarzen, zodat je al een idee kunt krijgen wat er mogelijk is.

zondag 7 maart 2010

Daddy's old shoes :)


Just a funny picture: my first handmade shoes between professional made shoes and old prof shoes. (I'll don't call names ;) )

Budapest Koronya


Na een verblijf in Budapest ben ik weer een ervaring rijker! :) En een diploma Level II handmadeshoemaker Koronya o.l.v. Marcell Mrsan.

Uitgezonderd dat ik Budapest bijna van binnen en buiten ken, heb ik ook veel geleerd. Het was een hele leuke ervaring met een nieuwe ambacht voor mij.

"Wauw! Just like customer made shoes!:D"

Ik wilde iets gaan doen met mijn interesse voor leer en mijn "rijlaarzen-fetisj", hoewel mijn rijlaarzen nog niet echt aan de orde zijn gekomen. Marcell vond het waard om mij in elk geval door te sturen naar een traditionele rijlaarzenmaker in Zweden.



Ik heb nu een basis om mooie klassieke herenschoenen te kunnen maken. Vanuit hier ga ik nog veel oefenen en mijn basis dus uitbreiden.